söndag 29 april 2012

Varm Chokladbakelse

En riktigt god chokladstinn dessert som serveras varm. 
Den kan med fördel även serveras kall om du vill.
Jätte god och mycket chokladsmak i, perfekt efterrätt till en finare 
middag eller till den som vill lyxa till det lite extra.

6 portioner

Ingredienser
4 ägg
4 äggulor
1 dl sukrin
150g mörk choklad (70-85%)
150g smör
1 dl mandelmjöl
2 msk kakao av fin kvalité

smält smör till formarna

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg och sukrin riktigt fluffigt
3. Smält finhackad choklad och smör på mycket svag värme under ständig omrörning
4. När allt smör är smält så tillsätt lite av äggsmeten och låt det blandas ordentligt
5. Tillsätt sedan äggsmeten i omgångar och rör samman tills allt blandas
6. Rör försiktigt ner mandelmjölet och sikta i kakaon. Blanda väl.
7. Smöra sex små suffléformar/pannacottaformar och fyll dom sedan med smet ända upp till kanten.
8. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter
9. Ta ut och servera med grädde eller hemma gjord glass





Receptet kommer ifrån Annika Rogneby's 
bok "Bakglädje till vardags och fest".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar