måndag 2 april 2012

Bär och gräddtårta


Tårtbottnar
4 st äggvitor
2 dl kokosflingor
3 dl blandade hasselnötter
2 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 150 grader.
Mal nötter, blanda i kokosflingor och vaniljpulver
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dom i blandningen.

Gör tre ringar på ett bakplåtspapper, 18 cm i diameter. Bred ut smeten inom ringarna och grädda i ca 15 minuter. Tänk på att snabbt lossa dom snabbt från  papperet då de snabbt fastnar.

Fyllning
4 dl vispgrädde
hallon & blåbär
riven choklad (minst 80%)

Gör tre lager av tårtan och välj själv vad du vill ha emellan, jag hade ett lager hallon/Blåbär och grädde, ett lager grädde och hallon/blåbär med grädde och riven choklad på toppen.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar