tisdag 24 april 2012

Chokladbollar med sesamfrön


Ingredienser:
100g Smör
150g Hasselnötter (grovt malda)
150g Kokos
1/2 tsk Vaniljpulver
50 g 70% mörk blockchoklad eller motsv.
2 msk Vispgrädde
1,5 msk Kallt starkt kaffe



Gör så här
Mät upp ingredienserna och lägg i smör, malda hasselnötter, kokos och vaniljpulver i en bunke.

Smält chokladen (lämpligvis i micron i en liten skål av porslin eller glas). Blanda den smälta chokladen med vispgrädde och kaffe till en jämn smet.

Förbered ett fat med kokos som du kan rulla dom färdirullade bollarna i.

Häll över chokladsmeten i bunken och blanda alla ingredienser med fingrarna. Smeten blir ganska kladdig men det går göra bollar utav den ändå, gör bollar och lägg på fatet med kokos - rulla därefter dom i kokos och lägg i en förvaringsburk och in i kylen ett par timmar.

Serveras lämpligen direkt från kylen. 

 I de flesta fall brukar man ju rulla bollarna i kokos, men tycker det blir så himlans 
mycket kokos smak då så rullade mina i sesamfrön istället...


Recept från lchfrecept.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar