lördag 21 april 2012

Frusen hallonkaka med varm bärsås


2dl Hasselnötter
300g Philadelphiaost
3dl Grädde
3 Ägg
3dl Hallon
1msk Sötningsmedel
Såsen:
2dl Bär, hallon och/eller jordgubbar

Kör hasselnötterna i en mixer. Strö ut den i en stor pajform. Vispa grädden ganska så hård tillsammans med florsockret. Blanda äggulorna med osten. Rör ihop grädden och ostblandningen. Värm hallonen och rör dem tills de har finfördelats till en relativt slät sås. Blanda i det. Vispa äggvitan hård.Vänd försiktigt ned den i smeten. Häll smeten över nötterna i formen. Låt frysa i minst sju timmar.

Såsen:  
Häll bären i en kastrull. Ha i lite vatten. Låt bären koka upp, mosa eller mixa dem så att såsen blir slät. Servera såsen till den frusna kakan.

Ta fram kakan minst tjugo minuter före servering. 
Såsen tillagas alldeles innan så att den är varm vid serveringen.






(Orginalreceptet hittar ni här, det ända jag 
gjort är helt enkelt att byta ut florsockret till sötningsmedel)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar