tisdag 24 april 2012

Maräng och Hallon kaka

 
24 bitar

Ingredienser:
0,75 dl sukrin
4 äggulor
75 g rumsvarmt smör
0,5 dl fiberhusk
0,5 tsk vaniljpulver
2 msk grädde
1,5 tsk bakpulver
ca 1 – 1,5 dl hallon

Maräng:
4 äggvitor
0,75 dl sukrin
0,5 tsk ättiksprit

Beskrivning:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och sukrin fluffigt.
3. Mixa alla torra ingredienser och rör ner dem i  smeten tillsammans med grädden och smöret.
4. Bred ut smeten i en långpanna (20×30 cm) och strö över hallonen.
5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Under omrörning tillsätt långsamt sukrinet och ättikspriten.
6. Rör tills du har en fast marängsmet. Bred ut marängsmeten över kakan och ställ formen i ugnen.
7. Grädda mitt i ugnen, ca 40 minuter.
8. Skär kakan när den har kallnat.
 
 
Receptet är ifrån Annika Rogneby.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar